Pagini

C

Calculii biliari ( litiaza biliara )

  Calculii sunt formaţi din particule de colesterol, săruri minerale (calciu) şi săruri biliare. 
 Cel mai cunoscut şi bun remediu naturist este uleiul de măsline cu suc de lămâie
 Înainte de a-l bea, însă, trebuie să te pregăteşti! În ziua respectivă nu te atinge de grăsimi, prăjeli, afumături, patiserie, medicamente şi toate acele lucruri care fac rău ficatului. Oricum, după ora 14.00 nu trebuie să mai mănânci nimic. Apoi, aprovizionează-te cu sare amară (sulfat de magneziu). Aceasta se administrează dizolvată în apă (o lingură la 200 ml), scopul fiind de a dilata, mai întâi, canalul biliar şi a-l pregăti pentru eliminarea pietrelor. Se beau două astfel de pahare la interval de două ore, pe seară.
  După alte două ore de la ultimul pahar băut, se administrează uleiul cu lămâie (200 ml ulei de măsline amestecat cu 200 ml suc de lămâie, împărţit în două porţii care se beau la interval de o jumătate de oră). În acest timp, stai întins în pat, cu o sticlă de apă caldă lipită de abdomen, pentru a favoriza şi mai mult dilatarea canalelor.  
 Pietrele se vor elimina simplu şi fără durere. Este o adevărată cură de detoxifiere a ficatului. 
 Cura cu ienupăr te scapă de pietrele mici 
 O cură cu fructe crude de ienupăr este de mare ajutor pentru bolnavii cu litiază biliară, deoarece previne formarea unor noi calculi şi îi topeşte pe cei de dimensiuni mici.
 În prima zi se iau patru boabe, care se mestecă lent, timp de 30 de minute, apoi se înghit. În zilele următoare, se creşte doza cu câte o boabă, până în cea de-a 15-a zi, când se reduce cantitatea cu câte o boabă zilnic, până ce se ajunge la doza de patru boabe, aceeaşi din prima zi de tratament. 
 Pentru a fi şi mai eficient, după o lună se repetă tratamentul, care, în plus, contribuie şi la detoxifierea organismului. 
  Ridichea neagră îmbunătăţeşte drenajul biliar 
  Terapeuţii precizează că sucurile şi siropurile preparate din rădăcina plantei contribuie la drenarea ficatului şi vezicii biliare, restabilind funcţia acestor organe. Terapia cu suc de ridiche neagră, urmată timp de 12 zile, ajută la dizolvarea calculilor biliari. Tratamentul se face dimineaţa, cu o oră înainte de micul dejun. 
 Bolnavul trebuie să bea 100 ml de suc de ridiche şi să stea culcat, pe partea dreaptă, 30 de minute. În timpul tratamentului, nu se consumă alimente grase sau picante. 
  Este eficientă şi terapia cu un amestec din ulei volatil de brad, ienupăr, mentă şi de fenicul
 Se pun câte cinci picături în apă, în ceai sau pe pâine, care se iau de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. În cazul colicilor puternice se recomandă o doză mai mare, de 30 de picături. 
 Păpădia combate depunerea ¬colesterolului 
 Se prepară un decoct din zece linguriţe de rădăcini şi frunze de păpădie la un litru de apă. Se fierbe ceaiul timp de ¬două minute, apoi se lasă acoperit zece minute. Zilnic, se bea câte o cană, înaintea meselor principale. 
 Rezultatele după o cură de 14 zile sunt: calmarea durerilor, stimularea secreţiilor bilei şi ficatului şi eliminarea colesterolului, prevenind astfel, formarea altor calculi biliari.
 
 Calculi urinari (urati) - in fiecare dimineata, se consuma cate un litru de suc proaspat de cartofi, in doua reprize. Cura dureaza vreme de doua saptamani, iar in ultimele 3 zile de tratament se iau si diuretice puternice (tinctura de ienupar, infuzie combinata de soc, de cozi de cirese si de radacina de osul-iepurelui). Acest tratament are ca efect stoparea cresterii calculilor urenali, care sunt formati din saruri ale acidului uric, eliminarea malului si al nisipului la rinichi. Este recomandat ca tratamentul, care are efecte foarte puternice, sa se faca sub indrumare medicala competenta. Adjuvant in cistita - cartofii fierti si cei copti consumati zilnic ajuta la alcalinizarea urinei, ceea ce are ca efect colateral optimizarea actiunii antibioticelor naturale sau de sinteza cu care se trateaza cistita. Asadar, daca urmati un tratament antiinfectios contra acestei afectiuni, consumati zilnic cartofi pe parcursul terapiei. Studiile arata ca, intr-adevar, aceasta dieta alcalinizanta mareste semnificativ sansele de vindecare a infectiilor urinare.

 Cancer 

 Nu există o definiţie simplă şi exactă a cancerului. 
În general termenul de cancer se referă la un grup de afecţiuni caracterizate prin creşterea anormala si necontrolata a unei sau unui grup de celule, care invadeaza tesuturile inconjuratoare si care se pot răspândi (metastaza) la distanţă de ţesutul sau organul de origine. 
 Cancerul este rezultatul multiplicării dezordonate a celulelor. Celulele canceroase se divid într-un mod necontrolat, numarul lor crescând pâna când formeaza o tumora ce devine vizibila clinic. 
 Știm azi că cele mai multe forme de cancer pot fi prevenite prin modificări simple, dar puternice, în ce privește dieta și stilul nostru de viață. 
 Cu toate acestea, statistic, una din două sau trei persoane dezvoltă, pe parcursul vieții, o formă de cancer, și nu toate sunt vindecabile prin chirurgie, chimioterapie sau radioterapie. 
 Pot fi distruse celulele canceroase și prin metode naturale? 
 Unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste împotriva cancerului, de orice fel, este cel pe bază de miere de albine sau polen. O combinaţie puternică împotriva neiertătoarei boli este mierea cu ghimbirul. Acest condiment este cunoscut pentru capacitatea sa de a micşora tumorile prin faptul că determină celulele canceroase să se autodistrugă. 
 Şi polenul este cunsocut de adepţii tratamentelor naturiste drept un inhibator al tumorilor.
 Sucul de sfeclă ar face minuni împotriva cancerului şi asta pentru că rădăcinoasa roşie conţine enzime şi substanţe cu proprietăţi antitumorale. 
 Sfecla roşie consumată în mod regulat previne şi tratează cancerul pulmonar, de colon-rectal şi cel gastric. Rădăcina de sfeclă roşie face minuni şi în cazul cancerului de prostată sau de sân, precum şi în cancerul testicular. 
 Extrasul de lămâie cu bicarbonat, alternativa naturală la chimioterapie se prepară astfel: - într-un litru de apă, se fierbe timp de un minut, coaja unei lămâi,apoi se lasă la macerat, de seara până dimineaţa. - în dimineaţa zilei următoare, lichidul se filtrează.
 În acest macerat se stoarce sucul lămâii, se adaugă miere (după gust) şi olinguriţă de bicarbonat. 
 Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de limonadă preparată în acest mod. 
 De asemenea, leacul miraculos se poate administra preventiv, fiind un tonic pentru întregul organism. 
 Remediul natural care distruge celulele canceroase și vindecă întregul organism 
Ingrediente:
 - 400 grame grâu încolțit 
 - 15 lămâi 
 - 12 căței de usturoi 
 - 1 kg miere de albine 
400 grame nuci 
 Pune 400 de grame de boabe de grâu uscat într-un borcan transparent și acoperă-le cu apă. Lasă-le la înmuiat peste noapte. Dimineața, varsă apa în care s-au înmuiat și strecoaă-le. 
 Clătește-le de câteva ori cu apă rece și lasă-le în scurgătoare pentru 1-2 zile sau până când încep să germineze.
 Zilnic, trebuie să uzi grâul cu apă proaspată de două ori, dimineața și seara. După ce a încolțit, pune grâul, nucile și usturoiul curățat într-un borcan de sticlă. Stoarce sucul de la lămâi și adaugă-l în borcan. 
 Amestecă bine apoi adaugă și mierea de albine și amestecă cu o lingură de lemn. 
 Depozitează amestecul în frigider pentru 3 zile. 
 Folosire: 
 Cu 30 de minute înainte de micul-dejun, prânz și de a merge la culcare, ia 1-2 linguri din amestec. 
Urmează tratamentul până consumi întreg borcanul. 
 Folosește acest remediu o dată pe an.

Cataracta 

 Este o afectiune oftalmologica, frecventa, ce determina scaderea progresiva a vederii prin pierderea transparentei cristalinului. 
In stadiile avansate, netratata, aceasta afectiune poate produce complicatii grave. 
 Atenţie! Glaucomul şi cataracta sunt boli care pot duce la pierderea vederii. 
 Cataracta nu este numai o boala a ochilor, ci provine mai exact dintr-o dereglare a rinichilor. D e cele mai multe ori, glaucomul merge mana in mana cu reumatismul si durerile articulare. 
 Pentru a nu ajunge la complicaţii mai grave, îngrijeşte-te din timp, apelând cu încredere la următoarele terapii naturiste:
  Se face un amestec in parti egale de urzica , ventrilica , galbenele si coada calului, se beau 3 cesti in care se pune 1 lingura de biter suedez.
 In cazul cataractei, se ung pleoapele cu biter suedez. Rinichiul dereglat transmite presiunea ascendenta mai departe ochilor. 
 Baile de sezut cu coada calului ajuta la regenerarea presiunii din ochii afectati. 
 Se iau 100 gr plante uscate sau 2,5 kg de plante proaspate. Acestea se lasa peste noapte la macerat in apa rece, apa trebuie sa acopere plantele. In ziua urmatoare se incalzeste maceratul, se filtreaze si se toarna peste apa din baie, care trebuie sa aibe 37°-38°C. 
 Durata baii este de 15-20 minute, incaperea de baie trebuie sa fie incalzita, apa de baie sa acopere regiunea renala, inima sa fie in afara apei. Fara a se sterge, bolnavul se acopera cu un halat si se culca timp de o ora ca sa transpire. 
 Se prepara o baie pentru ochi astfel:
  20 gr silur, 
 20 gr odolean, 
 20 gr musetel, 10 gr verbina, 
 30 gr soc
  Se amesteca, se iau 5 linguri de plante se oparesc cu un litru de vin alb care a fost infierbantat pana la limita de fierbere. 
 Aburul este lasat sa actioneze asupra ochilor inchisi. 
 Tratamentul reflexogen se va face in zona ochilor, a glandelor suprarenale, limfatice corp superior, capului si ochilor. 
 O mixtura de zeama de lamaie cu scortisoara si cu putina apa calda este cel mai cunoscut leac impotriva cataractei.
 Infuzia de cimbru se dovedeste de asemenea eficienta. 
 Pentru tratamentul cataractelor, inclusiv a celor inoperabile din cauza hipertensiunii, a diabetului zaharat etc, se foloseste urmatoarea reteta: 
  200 g seminte de marar + 50 g radacina de valeriana (fin maruntita) + 500 g miere de albine naturala se amesteca bine intr-un vas. 
 Deasupra se toarna 2 l de apa fierbinte (folositi un borcan de sticla de 3 l). 
 Se lasa la macerat 24 de ore, dupa care se filtreaza printr-un tifon curat si se toarna in sticle de culoare inchisa, care vor fi tinute la frigider. 
 Se ia cate o lingura de supa, cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa (deci de trei ori pe zi). 
 In paralel cu amestecul de mai sus, se recomanda practicarea de 2-3 ori pe zi a urmatorului tratament extern: 
 spalati-va bine pe maini, umeziti-va aratatoarele cu saliva si purtati-le in jurul ochilor, pe pleoape, frecand usor, ca sa intre in piele. 
 Saliva fiind alcalina are puteri tamaduitoare in cataracta.

   Cefalee 

  Numite de obicei dureri de cap, sunt localizate pe bolta craniana. 
  Evolutia lor este foarte variabila, de la cateva ore la cateva zile, accesele putand sa se repete timp de mai multi ani. 
 Cefaleea este un simptom şi al altor afecţiuni 
 Durerea de ceafă poate trăda afecţiuni ale organelor pelvine, tulburări digestive sau dentare, suprasolicitarea ochilor, durerea muşchilor cefei, tensiune emoţională, otite medii infecţioase, inflamarea ganglionilor, tumori cerebrale. 
 Durerea frontală - poate trăda disfuncţii digestive, constipaţie, boli renale, anemie cu fier scăzut, suprasolicitarea ochilor, infecţii dentare, infecţii sinusale. 
 Durerea pe partea laterală a capului (regiunea temporală) – poate trăda disfuncţii pelvine şi digestive sau dereglări ale intestinului subţire, infecţii otice, abcese dentare, afecţiuni ale limbii, tulburări cerebrale.
  Dureri în creştetul capului (vertex): afecţiuni ale ovarelor, prostate, vezicii urinare sau ale uterului, anemie, tulburări nervoase, tensiune emoţională.
 Dureri în regiunea globului ocular – disfuncţii digestive sau pelvine, afecţiuni nazale, inflamarea ochilor 
 Dureri în regiunea maxilarului superior – durere dentară (infecţii sau intoxicaţie cu amalgam), probleme ale mandibulei 
 Dureri în regiunea maxilarului inferior – durere dentară (infecţii sau intoxicaţie cu amalgam), oreion 
 Dureri în întregul cap – acumularea de toxine, dezechilibru hormonal (mai ales al raportului estrogen – progesterone la femei), disfuncţii hepatice, inflamaţia intestinului, stres emoţional. 

 Tratamente naturiste:

 1. Ceai de urzică Se pune 1 linguriță cu urzici la opărit într-o cană cu apă clocotită. Dacă planta este proaspătă, se lasă la infuzat doar jumătate de minut. Se strecoară și se bea cu înghițituri mici. Se pot bea până la 2 litri de ceai de urzică pe zi, fără probleme. Este bine ca ceaiul să se păstreze într-un termos pe durata zilei. 
2. Ceai de coada-șoricelului Pentru o cană de ceai, se folosește 1 linguriță de plantă, lăsată la infuzat 30 de secunde (dacă planta este proaspătă). Se strecoară și se bea cu înghițituri mici. Se pot consuma 2 căni de ceai de coada-șoricelului pe zi. 
3. Ceai de ciuboțica-cucului Se pune 1 linguriță de plantă (vârfurile florilor, proaspete sau uscate) la infuzat într-o cană de apă clocotită, până când ceaiul capătă o culoare aurie. Se beau până la 3 căni de ceai de ciuboțica cucului pe zi. 
4. Păducel Planta se poate consuma sub formă de ceai sau tinctură. O cană de ceai se prepară dintr-o linguriță de plantă (frunze și flori de păducel). Se beau până la 2 căni de ceai de păducel pe zi. Tinctura se prepară din frunze și flori proaspăt culese. Planta se introduce într-o sticlă, care se umple cu alcool rafinat sau rachiu de casă de 38-40%. Sticla se închide ermetic și se lasă la macerat 14 zile. Se iau câte 4-10 picături de tinctură de păducel pe zi. 
5. Mic bitter suedez În cazul durerilor de cap foarte puternice, se ia bitter suedez cu unul din ceaiurile de plante recomandate mai sus. Se pune 1 lingură de bitter în jumătate de cană de ceai și se bea jumătate din această cantitate cu 30 de minute înainte de masă, și cealaltă jumătate de cantitate după masă.
6. Rețetă de casă Un remediu la îndemâna oricui pentru cefalee și dureri de cap este aplicarea pe zona inimii a unui prosop flaușat, îmbibat în apă rece. Prosopul trebuie să fie umed, dar bine stors de apă, fără să curgă apă din el. Compresa se lasă să acționeze pe zona inimii pe tot parcursul nopții. Peste prosop se fixează o folie de plastic și un prosop uscat, pentru a menține locul cald. 
7. Comprese cu mic bitter suedez Se ung mai întâi ceafa și tâmplele cu cremă de gălbenele, apoi se aplică pe zona dureroasă a capului o bucată de vată mare, umezită în bitter. Compresa se fixează cu o fașă sau pânză. Se lasă să acționeze 2-3 ore.

  Celulita (inflamatia tegumentelor) 

 Celulita este o infectie bacteriana a pielii. 
 Infectia se poate extinde apoi catre tesuturile subcutanate. De cele mai multe ori apare dupa o leziune cutanata (taietura, arsura, muscatura de insecta) si infectia se poate extinde rapid catre tesuturile subcutantate (uneori in cateva ore!). 
  Durerea si sensibilitatea locala accentuata sunt primele semne ale celulitei. 

 Tratamente naturiste pentru celulita

  Zatul de cafea este un remediu ieftin si eficient impotriva celulitei.
  Amesteca-l cu o lingura de ulei de masline si maseaza-ti zona problematica timp de 15 minute, cu miscari circulare. Lasa amestecul sa mai stea pe piele cam 15-20 de minute dupa ce ai terminat masajul.
 Masaj cu uleiuri esentiale 
 Ingrediente: 
 - ulei de ienupar 
 - ulei de lavanda 
 - ulei de rozmarin 
 Mod de preparare si aplicare:
 Se amesteca cele trei uleiuri si se maseaza intens locurile cu probleme. 
 Se pot utiliza atat separat, cat si impreuna. 
 Ienuparul si rozmarinul stimuleaza circulatia sangelui si limfa, avand, deci, efectul unui drenaj limfatic. In plus, topesc grasimea de sub piele si lupta impotriva retentiei de apa.
  Uleiul de lavanda, pe langa mirosul placut, tonifiaza si revitalizeaza pielea.
 Masaj anticelulitic cu miere de albina si ulei de masline
 Ingrediente: 
 - miere de albina 
 - ulei de masline 
 Mod de preparare si aplicare: 
 Se amesteca intr-un bol cateva lingurite de miere de albina cu cateva lingurite de ulei de masline. 
 Cu pasta obtinuta vom masa zonele afectate de celulita timp de 10-15 minute. 
  Exfolierea cu boabe de cafea măcinate 
  Ingrediente: 
 - cafea macinata 
 - crema de corp 
 Mod de preparare si aplicare:
  Luaţi cafea macinata şi amestecati-o cu o crema de corp. 
 Intindeti crema pe zonele afectate si masati-le cu o manusa abraziva. Lasati amestecul sa actioneze 5-10 minute si spalati apoi cu apa calduta. Acest tratament va imbunatati circulaţia sangelui si va elimina depunerile de grăsime.
  Frunzele de vita-de-vie 
 Ingrediente: 
 - 50 gr frunze de vita de vie un 
 - litru apa
  Mod de preparare si aplicare: 
  Pe zonele afectate de celulita se pun cataplasme calde cu decoct din 50 g frunze de vita-de-vie la un litru de apa. 
 Tratament pentru celulita cu lamaie si miere 
Ingrediente: 
 - jumatate de lamaie stoarsa 
 - 5 lingurite de miere 
 - 2 lingurite de sare de mare 
 Mod de preparare si aplicare: 
 Toate ingredientele se amesteca, apoi aplicam amestecul pe piele si acoperim cu un prosop.
  Asteptam 15-20 de minute sa actioneze si la final clatim pielea cu apa calduta. 

   Ciroza hepatica

  Ciroza hepatica reprezinta o afectiune cronica a ficatului caracterizata prin fibroza extensiva si modificarea severa a arhitecturii hepatice, prin formarea nodulilor de regenerare. 

  Steatoza hepatica, hepatita si ciroza

 Pe lângă faptul că funcționează cu adevărat, aceest amestecuri sunt ieftine și ușor de procurat. 
 1.) Îți trebuie doar 3 ingrediente!
 - 300 grame de miere polifloră;
 - 100 grame de păstură ;
 - 30 ml de tinctură de propolis.
 Mod de preparare
 Într-un vas de sticlă, preferabil un borcan de 750-800 ml, amestecăm păstura şi cu mierea. 
 După omogenizarea primelor două ingrediente, cu o lingură curată sau nouă din lemn, adăugăm şi tinctura de propolis, amestecând în continuare. 
 După preparare, păstrăm borcanul în bucătărie la loc ferit de soare 
  Administrare: 
 În fiecare dimineaţă pe stomacul gol, luăm câte o lingură din acel amestec. Apoi ne aşezăm în pat, pe partea dreapta şi stăm aşa jumătate de oră. 
 În completarea acestei cure se mai beau zilnic 1,5 litri de ceai din plante amare care ajută extrem de mult ficatul iar alimentaţia trebuie să cuprindă legume (cât mai multă sfeclă roșie), fructe, pește şi supe. 
 Este total interzis: alcoolul, ţigările ,mezelurile şi alte alimente grele pentru ficat, iar odihna trebuie să fie pe primul loc, deci fără nopţi pierdute. 
  2. ) ingrediente :
 - 3 kg de morcovi,
 - 3 kg de miere poliflora,
 - 3kg de lamai 
 - 1 kg de patlagina.
  Morcovii se spala bine si se rad pe razatoarea mica. 
  Lamaile se spala si se taie marunt. Patlagina se fierbe intr-un litru de apa la foc mic si se lasa pe foc pana scade la 250 ml. Se lasa la racit.
  Se amesteca toate ingredientele si se pun in borcane de sticla. Preparatul se tine la frigider. 
 In fiecare dimineata, inainte cu 15-20 de minute de micul dejun se va lua o lingura din acest tratament.
  Tratamentul se consuma zilnic.
  Rezultatele lui sunt uimitoare chiar la persoanele foarte bolnave.
  În tratamentul cirozei hepatice este indicat consumul, sub formă de infuzie sau decoct din plante medicinale, de obligeană, cimişir, rostopască, cicoare, anghinare, zburătoare, pufuliţă, cătină albă, sunătoare, salvie, armurariu, păpădie, ventrilică.
 La fel de utile sunt şi amestecurile de plante sub formă de decoct: rădăcini de pir (80 g); herba de pelin alb (40 g); herba de cicoare (80 g); rădăcini de leuştean (40 g); frunze de dud alb (350 g); frunze de dud negru (250 g); frunze de patlagină (60 g); herba de troscot (60g); frunze de urzică vie (40 g); sau: herba de pelin alb (10 g); flori de gălbenele (30 g); herba de coada-calului (30 g); flori de rozmarin (20 g); frunze de salvie (30 g); flori de soc (20 g)