Pagini

F

  Fibrilatia si flutter-ul atrial

  Fibrilatia si flutter-ul atrial reprezinta ritmuri cardiace anormale (aritmii) in care contractia atriilor nu este sincronizata cu cea a ventriculelor.
  Fibrilatia atriala este cea mai frecventa aritmie cardiaca cronica, flutter-ul fiind mai putin intalnit. Insa, ambele tulburari pot cauza formarea cheagurilor de sange in inima, care pot ajunge prin circulatia sanguina in orice regiune a organismului, provocand probleme grave de sanatate (ex. fibrilatia atriala este responsabila pentru 15% din cazurile de atac vascular cerebral).

  Fitoterapie: 

 Talpa gastii - se pot utiliza in scop terapeutic partile aeriene care se recolteaza, de asemenea, cand planta este inflorita. Se recomanda in starile depresive, de surescitare, planta regland bataile inimii. Scade tensiunea arteriala si produce somnolenta (este de 3 ori mai puternica decat valeriana!) 
 Paducelul - ceaiul de paducel produce vasodilatarea arteriala, scaderea tensiunii si are efect sedativ. In acelasi timp este si un tonic al inimii. 
 Ungurasul - ceaiul de unguras provoaca scaderea tensiunii si se recomanda pacientilor hipertensivi, efect care se datoreaza continutului de azotat de potasiu si colinei. Se prepara infuzii din o lingura de planta uscata si maruntita la o cana de apa clocotita, iar ceaiul se bea pe stomacul gol.